divendres, 30 de novembre del 2012

Còmic evitar ciberassatjament

Hem creat una història dirigida a nens i nenes entre 8 i 10 anys explicant què han de fer en el cas de que pateixin ciberassetjament. 

En aquest cas la nena, Mariona, comença a ser amenaçada per un home més gran que ella i abans que vagi a més decideix explicar-li a la seva mare. Aquesta posa remei i impedeix que la cosa continuï, i d'aquesta manera, crea una bona relació amb la seva filla respecte l'ús d'Internet.
Aquí deixem l'enllaç:

http://Pixton.com/es/:ez3o4m8e


Esperem que us agradi.

Resum de la seguretat d'Internet

Després de debatre sobre la seguretat a Internet hem extret aquestes conclusions:


Com que som usuaries des de ben petites, hem crescut utilitzant aquesta tecnologia i som conscients dels avantatges que això comporta, com per exemple la quantitat d'informació que tenim a l'abast de forma ràpida i fàcil.
De la mateixa manera, també coneixem molts dels perills de la utilització d'internet com el ciberassetjament,
ja sabíem que existia però no pensavem que hi havia tants casos com n'és un exemple el de la noia canadiense Amanda Todd que va acabar amb un final molt tràgic.
Encara que sabem molts dels perills que té navegar per Internet hauríem d'anar més en compte amb l'ús d'aquesta eina i pensem que les escoles haurien d'educar als alumnes des de ben petits sobre la seguretat d'Internet.







Seguretat a Internet!

Després de documentar-nos sobre l'internet segur i debatre amb el grup hem seleccionat aquesta informació:


Internet és una eina magnífica que en la majoria de casos aporta coses positivies per a qui es connecti, tot i això hem de tenir clars els riscos que pot comportar navegar per internet.

Pel que fa en la seguretat dels infants hem de tenir en compte que els pares tenen un paper molt important. 
Igual que se'ls ensenya a comportar-se també se’ls ha d’ensenyar a navegar per internet de manera positiva i gratificant. Els pares són els que han d’educar als seus fills sobre l’ús d’internet, no vol dir que els pares han de ser uns experts a internet si no que han de saber com volen que s’eduquin i creixin com a persones els seus fills.

Internet és un reflex de la societat i s’hi poden trobar tot el que es pot trobar en la societat actual. Per tant hi ha avantatges i perills com són:

Avantatges

  • Facilita la socialització dels joves.
  • Acosta la cultura, la ciència i l'oci a tothom.
  • Ajuda a la individualització en determinades tasques educatives.
  • Dóna accés a una gran quantitat d'informació útil, interessant i de qualitat.
  • Permet la comunicació interactiva de manera immediata.

Perills

  • Facilita l'accés a contingut inadequat per als joves: pornografia, continguts amb violència, terrorisme...
  • Pot generar problemes de socialització, ja que en excés pot causar aïllament.
  • Facilita l'accés a l'oferta de mitjans o serveis als quals els joves són especialment vulnerables: abusos publicitaris, estafes, enganys...
  • Ofereix la possibilitat de participar en xats i fòrums on es facilita informació personal que es pot utilitzar per a finalitats que els menors no controlen i sense el seu coneixement.
  • No hi ha seguretat ni eines de control.
  • Es perd el control de les imatges que s'han publicat a la xarxa.




dimarts, 27 de novembre del 2012

Nova Web 2.0 ¡Nosaltres som la xarxa!

La nova forma de programació WEB 2.0 ens ha proporcionat el llenguatge HTML (Hyper Text Markup Language). Es caracteritza per la facilitat d'escriure, esborrar, editar, suprimir, intercanviar informació, enllaçar, comunicar-se a través d'Internet... Per això diem que nosaltres som la pròpia xarxa, ja que aquesta xarxa s'alimenta del que publiquem o escribim, fent arribar tota la informació a la resta dels internautes.

Com que nosaltres mateixos creem tota aquesta informació, hauríem de tenir presents dues coses:

- Els drets d'autor: perquè una vegada publicada dita informació, pot passar per nombrosos usuaris modificant-la i incidint en aquesta. 

- L'ètica: que fa referència a la privacitat, autoritat, amor, família i a un mateix.

Us deixem el vídeo que parla d'aquesta tecnologia...

    

Aprenem els valors humans per a conviure millor

A l'escola seria bo fomentar l'educació intercultural a partir del treball de VALORS HUMANS dels nens/es i joves de diferents cultures, per afavorir l'autoestima, l'autoconcepte d'un mateix, el respecte als pares/mares i tutors legals, als docents, als companys/es i a la societat. Per a poder superar situacions o percepcions distorsionades d'un mateix i dels altres. 

Promoure el creixement personal i la salut mental mitjançant la resolució de conflictes amb recursos pràctics i teòrics per a ser feliços i aconseguir la serenitat a les seves vides.

Us deixem aquest vídeo on s'expliquen els valors més importants que una persona ha de tenir per a ser feliç...


dissabte, 24 de novembre del 2012

Tinguis valors!

Hola de nou, continuant amb el tema del bloc avui definirem el concepte de valor.  Podríem dir que són conviccions dels éssers humans que defineixen la seva manera de ser i orienten la seva conducta. Els valors involucren els nostres sentiments i emocions

Els valors, actituds (disposició d'actuar d'acord determinades creences, sentiments i valors) i conducta (s'expressa en els comportaments i opinions que es manifesten de manera esporàdica) estan tots relacionats.

Quan ens relacionem, tractem algun assumpte... establim un conversació cordial, DIÀLEG. 
Una de les grans habilitats dels éssers humans és la possibilitat de comunicar-se i donar-se a entendre, per aquesta raó disposem del nostre llenguatge verbal (idioma) i també amb el llenguatge no verbal (gestos i expressions corporals). Aquests recursos ens permeten manifestar les nostres idees i desitjos, però moltes vegades no els utilitzem correctament, no escoltem amb atenció quan ens parlen.

Si pensem amb intel·ligència i respecte donem valor al diàleg. En un bon diàleg ha d' haver comprensió, solució de conflictes, concòrdia...


Per altra banda i per concloure sobre el tema de diàleg diríem que el sentit oposat seria la incomunicació que arriba a provoca aïllament en les persones, no es coneixen tal i com són...

divendres, 16 de novembre del 2012

Noves Tecnologies

Bona tarde, amb aquest podcast  hem exposat que en pensem sobre les noves tecnologies en l'educació i en la societat en general.

Esperem que sigui del vostre agradat.

http://soundcloud.com/dashboard